De cryptocurrency bestaat inmiddels al meer dan een decennium. De eerst crypto die op de markt kwam was de Bitcoin, deze is in 2009 op de markt gekomen. Aan het begin waren mensen nog vrij sceptisch over deze nieuwe munt maar gedurende de jaren heeft de markt de Bitcoin meer en meer geaccepteerd als nieuwe currency. De cryptocurrencies hebben haar grootste vertrouwensboost gekregen na de val van de Bitcoin. Even leek het volledige kaartenhuis ineens te vallen toen de Bitcoin in 2018 in een week tijd 40% in waarde daalde. De Bitcoin en overige cryptocurrencies wisten zich echter sterk te herstellen en zijn tegenwoordig een goed alternatief voor normale currencies. De cryptocurrencies blijven echter wel fluctueren. De waarde hiervan is inmiddels al 2 jaar vrij stabiel, maar soms zijn er toch uitschieters van een flink aantal procent naar boven en naar beneden te zien.

Bitcoin kopen

Of je zelf genoeg vertrouwen hebt in de Bitcoin de investeren blijft natuurlijk altijd aan jezelf! Als je voor jezelf hebt besloten dat je overgaat tot Bitcoin kopen is het verstandig om de markt een poosje te analyseren. Zoals gezegd is de Bitcoin koers vrij volatiel. Kies voor jezelf het juiste moment om in te stappen. Je kunt vaak aan de hand van het verleden van de koers wel het juiste moment kiezen. Waar men vroeger nog de angst had dat de deze cryptocurrencies volledig kunnen verdwijnen, is dat tegenwoordig niet meer aan de orde. Doordat de cryptocurrencies enorme klappen hebben weten te overleven is de kans van verdwijning geminimaliseerd.

Advies investeren in cryptocurrencies

Als je overweegt om te investeren in cryptocurrencies, weet dan waar je aan begint! De koers is erg volatiel en het moment van instappen kan al voor een groot deel je potentiële succes bepalen. Kies altijd een moment om in te stappen waar je jezelf goed bij voelt. Daarnaast geldt voor investeren in crypto’s natuurlijk hetzelfde als voor alle investeringen; investeer alleen met geld dat je daadwerkelijk over hebt! Hiermee elimineer je het gevaar dat de investering van grote invloed op je privéleven kan zijn.