Money talk

Investing beurzen Azië

Beleggen doe je in Azië

Wist je dat Azië op dit moment het aantrekkelijkste werelddeel is om beleggingen te plegen? Ja je hoort het goed. De snelle economische groei en ontwikkelingen van landen op het Aziatisch continent in landen zoals Indonesië, India, China, en Singapore hebben ertoe bijgedragen dat beleggers hun interesse hebben getoond. Ook hebben naast de economische groei ook de lage schuldenniveaus hier een bijdrage aan geleverd.

 beleggers op Azië
Beleggen Azië

Ogen op Azië gericht

In de afgelopen jaren zijn er heel veel ogen van beleggers op Azië gericht. Dit heeft te maken met het feit dat het vertrouwen in de Amerikaanse en de Europese beleggingsmarkten bijna volledig is komen te ontvallen. Met de Amerikaanse crisis is de huizenmarkt ten val gebracht. Hierdoor waren velen niet in staat om hypotheken af te betalen en werden banken in reuze problemen gebracht. Ook met de Europese crisis werd de economie ten onder gebracht en gingen investeringen verloren. Dit was rede genoeg om opzoek te gaan naar andere markten voor investeringen.

Beleggen in Azië

Dat Azië vooral op lang termijn zeer aantrekkelijk is voor investeringen is niets nieuws onder de zon. Vooral landen uit oost- en centraal-Azië zijn in de schijnwerpers vanwege de enorme welvaart met daartegenover een enorme bevolkingsgroei en vraag naar producten en diensten. Daarnaast zit het niet in de Aziatische cultuur om schulden te maken. Dit wordt gezien als familie schande. Hierdoor kunnen zij meer uitgeven aan het kopen van producten. De overheden draaien ook jaren stabiel en maken net als de bevolking weinig schulden. Hierdoor is er veel in de staatskas en vooral de buitenlandse valuta wordt op dreef gebracht. Enkele van deze landen zijn China, India , Indonesië en Singapore.

beurs
Beleggen in Azië

Methoden van belegging

Uiteraard kun je net als in Europa ook in Azië op verschillende manieren jou beleggingen doen. Denk eens aan het beleggen in een beleggingsfonds waarbij aandelen va bedrijven en organisaties op onder andere beurzen worden aangekocht. Maar je hebt als buitenlander ook de mogelijkheid om in bedrijven te investeren. De meeste Aziatische landen zijn aan het groeien en in de ontwikkeling en het bedrijfsleven heeft dan ook een financiële boost nodig. Hierdoor worden buitenlandse investeringen zeer op prijs gesteld en gewaardeerd.

Beleggen in Azië