En negatieve BKR registratie kan je erg tegen zitten in het aanvragen van een lening of hypotheek. Deze negatieve registratie wil je zo snel mogelijk weg hebben uit jouw overzicht. En dan kan 5 jaar wachten tot deze weg is te lang duren. Je wil deze dus zo snel mogelijk verwijderen. Maar kan dat? En tot hoever is het mogelijk? In deze blog lees je alles over het verwijderen van een (terechte) BKR registratie.

BKR verwijderen

Een BKR registratie verwijderen die onterecht is kan je het beste zelf proberen. Dit doe je door een bezwaar in te dienen bij de kredietverlener. (Je kan nooit een bezwaar indienen bij de stichting waar jou BKR geregistreerd staat. Deze stichting kan dat namelijk zelf niet aanpassen.) De kredietverlener kan dit bezwaar accepteren of afwijzen. Als deze afgewezen wordt, kan je een stapje verder zetten in het proces. Dit doe je door naar de Geschillencommissie te stappen. Bij een geschillencommissie gaan ze jouw bezwaar opnieuw beoordelen. Hierbij moet je feiten en bewijzen meesturen zodat je dit bezwaar kan ondersteunen.

Voor onterechte BKR laten verwijderen kan je ook een externe partij inzetten. Hiermee moet er wel goed uitgekeken worden. Deze externe partijen kosten erg veel geld, daarnaast kunnen ze niet de garantie geven dat jou negatieve BKR registratie verwijderd kan worden. Dit kan je dus een hoop geld kosten voor weinig resultaat. Vraag bij een advies gesprek daarom ook aan hoe groot de kans is dat de registratie verwijderd kan worden. Dit is verstandig om te doen zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Terechte BKR verwijderen

Een terechte BKR verwijderen is nog moeilijker. Dit kan je ook niet zelf in handen nemen. Dit moet je uitbesteden bij een externe partij.

Als eerst wil ik je uitleggen hoe jou terecht BKR registratie verwijderd kan worden. De kans is groot dat je een negatieve BKR registratie hebt lopen omdat je een betalingsachterstand had. Door aan te kunnen tonen dat je wel alle schulden afbetaald hebt kan je proberen je terechte BKR registratie te verwijderen.

Dit kan je helaas niet zelf en moet je geld investeren in een externe partij. Je moet daarbij goed kijken wat voor soort mensen je helpen. Want de beste persoon die jou kan helpen in een juridisch specialist, niet alleen in advies maar ook uitleg van de juridische termen en uitspraken die je tegen gaat komen.

Een juridisch specialist kan jou nooit de garantie geven dat je je BKR registratie verwijderd gaat worden. Ook krijg je niet je geld terug, en word het ook niet vergoed.