Wil je geld lenen, bijvoorbeeld voor een grote verbouwing, de aankoop van een nieuwe auto of voor een andere grote uitgave? Dan is een doorlopend krediet aanvragen een van de mogelijke keuzes. Doorlopende kredieten hebben een aantal voordelen, die deze manier van geld lenen erg aantrekkelijk maakt. Wat is er zo fijn aan een doorlopend krediet? In dit blogartikel zetten we de grootste voordelen van een doorlopend krediet voor je op een rijtje. Profiteer ook van deze prettige manier om aan krediet te komen!

Wat is een doorlopend krediet?

Natuurlijk is het eerst handig om precies te weten wat een doorlopend krediet inhoudt. Onder een doorlopend krediet wordt een lening variant verstaan, waarbij er op een flexibele manier geld geleend kan worden. Je krijgt een bepaald kredietlimiet, dat je op gewenste momenten via internetbankieren of telefonisch kunt opvragen. Je kunt het geld dus opnemen wanneer jij daar behoefte aan hebt. Naast deze flexibiliteit zijn er nog meer voordelen verbonden aan een doorlopend krediet aanvragen.

Je betaalt relatief weinig rente

Prettig aan geld lenen via een doorlopend krediet is het feit dat je alleen rente betaalt over het gedeelte van de kredietsom dat je hebt opgenomen. Dat betekent dat je relatief weinig rente betaalt, uiteraard afhankelijk van hoeveel geld je hebt opgenomen. Iedere maand betaal je een bepaald bedrag aan aflossing op je krediet. Doorgaans betreft deze aflossing een procentueel deel van de totale leensom, bijvoorbeeld 1 of 2 procent.

Er kan opnieuw geld worden opgenomen na aflossing

Een ander voordeel van een doorlopende krediet aanvragen is dat je afgeloste bedragen tijdens de krediet loop opnieuw kunt opnemen, waarbij de regel blijft staan dat de limiet van het kredietbedrag niet overschreden mag worden.

Voordelig aflossen tussendoor is mogelijk

Prettig is ten slotte dat je tijdens de kredietperiode tussendoor, zonder dat je extra hoeft te betalen, op je krediet kunt aflossen. Wil je dus tussentijds een extra bedrag terugstorten naar de kredietverlener, dan is dat helemaal gratis. Deze regeling geldt niet voor alle soorten leningen en is een interessant voordeel van leningen via een doorlopend krediet.