Wanneer je een grote opruiming hebt, of dat nu voor je huis, tuin of bedrijf is, komt er veel afval vrij. Dit afval heb je in alle soorten en hoeveelheden, daarom is het belangrijk om je hier goed op voor te bereiden. We vertellen je graag meer over welke afvalstromen je tegen kunt komen bij een grote opruiming. Zo ben jij goed voorbereid op de volgende opruiming!

Regel de juiste containers

Je weet dat je te maken gaat krijgen met afval, daarom is het belangrijk om een bestemming voor het afval te hebben. Heb je een opruiming in huis? Dan heb je waarschijnlijk een grofvuil container nodig. Het kan ook zo zijn dat je een container voor hout of schoon puin nodig hebt, wanneer je ook dingen moet slopen of verbouwen bij de opruiming. Heb je een grote opruiming in de tuin? Dan heb je gegarandeerd een container nodig voor groenafval en wellicht ook een container voor hout.

Oud meubilair

Bij het opruimen van een huis of bedrijf, kan het zijn dat je meubels tegenkomt die hun beste tijd hebben gehad. Dan is het grofvuil en moet dit in de daarvoor bestemde container. Je kunt grofvuil laten ophalen door Renewi, wanneer je een grofvuil container huurt. Onder grofvuil verstaan we dus oude (kantoor) meubelen, zoals banken, tafels en stoelen. Je kunt oud meubilair dat nog in goede staat is ook doneren aan een kringloopwinkel. Op die manier geef je ook een tweede leven aan je oude meubels en kun je iemand misschien wel blij maken met jouw oude meubels!

Groenafval

Wanneer je de tuin een grote schoonmaak geeft, moet je waarschijnlijk veel onkruid weghalen. Misschien haal je ook was beplanting weg. Dat is groenafval en moet in een container voor groenafval. Ook deze containers kun je in verschillende afmetingen huren bij Renewi.

Andere soorten afval

Houd je een grote opruiming voor een verbouwing? Dan ga je waarschijnlijk ook zaken afbreken, hiervoor heb je ook een aantal mogelijke containers. Als je veel schoon puin verwacht, dan kun je een puincontainer huren. Heb je geen specifieke afvalstroom waarvan je veel afval krijgt, dan huur je een bouw- en sloopafval container. Voor grofvuil heb je wel een aparte container nodig.