Leanpeople.nl biedt diverse trainingen aan op het gebied van Lean management. Een van deze trainingen is de Yellow Belt training, die gericht is op het verbeteren van processen binnen een organisatie. Ik heb deze training gevolgd en in deze blog deel ik graag mijn ervaringen. Meer informatie vindt je trouwens hier: leanpeople.nl/lean-training/yellow-belt-training/

Wat is de Yellow Belt training?

De Yellow Belt training is een introductie in de basisprincipes van Lean management en is gericht op het verbeteren van processen. Tijdens de training leer je hoe je verspillingen kunt identificeren en verminderen, hoe je procesverbeteringen kunt doorvoeren en hoe je de kwaliteit van processen kunt verbeteren.

Inhoud van de training

De training bestaat uit verschillende modules, waarin verschillende onderwerpen worden behandeld. Zo leer je onder andere over de geschiedenis van Lean management, de principes van Lean en de verschillende tools die je kunt gebruiken om processen te verbeteren. Daarnaast ga je aan de slag met een praktijkopdracht, waarbij je een proces binnen je eigen organisatie gaat verbeteren.

Mijn ervaringen

Ik vond de Yellow Belt training zeer waardevol. De trainers waren zeer deskundig en wisten de lesstof op een heldere manier over te brengen. De praktijkopdracht vond ik erg interessant en uitdagend. Het verbeteren van een proces binnen mijn eigen organisatie gaf mij veel inzicht in hoe ik Lean principes in de praktijk kan toepassen.

Voordelen van de Yellow Belt training

De Yellow Belt training biedt diverse voordelen. Zo leer je niet alleen hoe je processen kunt verbeteren, maar ook hoe je deze verbeteringen kunt borgen in de organisatie. Daarnaast leer je hoe je beter kunt samenwerken met collega’s en hoe je een continu verbetercultuur kunt creëren. Bovendien kun je de opgedane kennis direct toepassen binnen je eigen organisatie.

Conclusie

De Yellow Belt training van Leanpeople.nl is een waardevolle training voor iedereen die zich wil verdiepen in Lean management en het verbeteren van processen. De training biedt veel praktische handvatten en inzichten, die je direct kunt toepassen binnen je eigen organisatie. Ik kan de training dan ook van harte aanbevelen.